Testvano.com Епизод 2 – Мобилни Високоговорители

By | 02/08/2013

Във вторият епизод на Testvano.com ще си говорим за мобилни високоговорители за вашия лаптоп, таблет, смартфон, телефон и дори компютър. Тези малки “колонки” осигуряват як звук в компактни размери, но нека да проверим кои модели наистина си заслужават и кои не чак толкова. Събрахме 12 различни мобилни високоговорителя в широк диапазон като цена и възможности, като ги оценихме както субективно (по слух), така и съвсем сериозно измервайки техните показатели с помощта на RTA анализатор, добър микрофон използван за калибрация на HiFi техника и разбира се уред за измерване на силата на звука.

Колонките, които тествахме в Епизод 2 са следните модели: Philips SoundShooter, Raikko Screw, XMI X-mini II, Raikko Pump, Canyon CNA-BTSP02B, Divoom Bluetune Solo, Raikko Pocket Beat, JBL Micro Wireless, Logitech Mini Boombox, House of Marley Chant Harvest, Antec AMP SP1 и Raikko HEAVY METAL. Като ако вече разполагате с някои от тези модели или се чудите какъв мобилен високоговорител да изберете, то определено ще ви е интересно да видите резултатите.

И тъй като все пак разполагаме с ограничено време в един епизод и няма как да покрием абсолютно всички марки и модели мобилни говорители, то е много вероятно да продължим да тестваме и допълваме базата с резултати от продукти тук на сайта.

Гледайте Testvano.com Епизод 2 онлайн в YouTube…
Гледайте Testvano.com Епизод 2 онлайн в HDbox.bg…
Изтеглете Testvano.com Епизод 2 в MP4 формат (720p) от тук…

One thought on “Testvano.com Епизод 2 – Мобилни Високоговорители

  1. Петър Ачев

    Здравейте момчета. Казвам момчета, понеже моята възраст е от друг порядък, спрямо вашата 🙂 иначе за мен сте чудесни професионалисти и колеги в хардуера, и ви следях с интерес, докато пишехте редовно. Виждам, че темата е стара, но имам желание да си купя някаква компактна колонка с високоговорител ако може с Bluetooth, за да си пускам музика през Андроид телефона на вън или лаптопа у дома.
    Разгледах няколко варианта и сякаш ми допаднаха най-много: Beats Pill моделът на Beats By Dre, JBL Go и може би най-много Pulse понеже е стерео 2х 6 W. Цената от 30-40 лв ме устройва, но съм сигурен че са имитация или както се казва реплика. И все пак ако свири прилично бих си купил подобна. Притеснява ме само, че повечето търгаши ги прашат по куриер и не знам за 5 минутен тест, дали няма да сбъркам с преценката. Та ако сте чували някой от въпросните модели колонка свързана безжично към лаптоп, таблет или смартфон ще съм благодарен ако напишете отзив или цяла тема с ревю на подобни модели говорители.
    Много благодаря предварително и здраве ви желая.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *