Още за тестовете на замразения iPhone 4S с Lifeproof защитен калъф от Епизод 5

By | 24/10/2013

lifeproof-iphone-deep-frozen-1

Ето и още малко снимков материал от тестовете на замразения iPhone 4S смартфон защитен с Lifeproof калъф, който също участваше в Епизод 5. Цената на Lifeproof калъф за iPhone 4/4S е 139.99 лева, като освен за iPhone 4/4S защитните калъфи имат и вариант за iPhone 5 и актуалните модели таблети iPad, които са налични у нас. Имайте предвид, че Lifeproof прави вашето устройство водоустойчиво, устойчиво на мръсотия, сняг и на удари. Всяко ниво на защита обаче съдържа и определени уточняващи допълнения, като със сигурност от Lifeproof не твърдят официално, че техните защитни калъфи без проблем могат да бъдат замразявани… макар нашите тестове да показаха, че те се справят и с това.

lifeproof-iphone-deep-frozen-2

Нашият екстремен тест за замразяване на iPhone 4S с поставен на него Lifeproof защитен калъф включваше 4 часа престой на телефона с постоянно включен екран при -15 градуса във фризер. Толкова горе-долу време беше необходимо водата, в която поставихме телефона да премине в замръзнало състояние и да се образува блокчето лед, в което се намира телефона на снимката по-горе.

lifeproof-iphone-deep-frozen-3

От Lifeproof дават гаранция, че защитния калъф може да осигури на вашия iPhone безопасност при потапяне до 2 м дълбочина за време не по-дълго от 60 минути. При нашия тест телефона прекара по-дълго време във вода, преди тя да замръзне, но при доста по-слабо налягане, тъй като дълбочината на която беше потопено устройството беше едва 1-2 сантиметра с цел водата все пак да замръзне за разумно кратко време (4 часа). Що се отнася до защитата срещу лед и сняг, тя е по-скоро за краткотрайно излагане на такива неблагоприятни условия, с цел да не позволи на водата и снега да попаднат вътре в защитния калъф и да повредят електрониката, а не да осигури възможност за безпроблемно замразяване на телефона ви например.

lifeproof-iphone-deep-frozen-4

Разбира се нашата идея беше леееко да надхвърлим спецификациите на производителя, за да видим до колко наистина може да се разчита на защитата, осигуряване от Lifeproof, защото все пак идеята на този, а и на всеки един защитен калъф е да предпази устройството, което се намира в него, дори и самият калъф да пострада в процеса на защита. В крайна сметка нуждата от защита на мобилните устройства, които съхраняват данни е не толкова да ги предпази като хардуер (нов телефон може да се купи), а по-скоро да съхрани ценната информация намираща се вътре в тях. Защото снимките и видеоклиповете, документите и контактите намиращи се във вашия iPhone може да са ви много по-ценни, отколкото самото устройство (не че и iPhone устройствата са много евтини).

lifeproof-iphone-deep-frozen-5

След като приключихме с тестовете определено можем да кажем, че Lifeproof се справя отлично със задачата да защити вашия iPhone в доста екстремни условия, които спокойно надхвърлят обявените от производителя параметри. Това обаче не по никакъв начин не означава, че не трябва да правите бекъпи на важните си данни от мобилните устройства! И все пак ние не препоръчваме да замразявате своя телефон с Lifeproof във фризера при -15 градуса, след което експресно да го размразите с топла вода с температура 50 градуса, както правим ние в тестовете!

Повече информация за защитните калъфи Lifeproof за iPhone и iPad…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *